Forbrugslån vs kviklån
Udvalget af lånemuligheder kan være overvældende. Med denne guide får du et hurtigt overblik.
Hvilket lån du skal vælge afhænger af en række faktorer, herunder lånets beløb, den forventede løbetid (hvor længe skal du låne pengene), skal det være rentefrit i en periode, hvad skal pengene bruges til osv. Hvis du har brug for et mindre beløb, op til kr 10 000, kan et kviklån være udmærket. Der findes et utal af udbydere, og du kan få et indtryk af andre kunders tilfredshed på trustpilot.com. Når du undersøger forskellige udbydere, så hold øje med ÅOP (Årlig Omkostning i Procent). Som tommelfingerregel på Kviklån, er en ÅOP på under 25% acceptabelt. Hold samtidig øje med lånets løbetid: Hvor mange måneder eller år forventer udbyderen at du skal betale tilbage over. Hvis du skal låne kr 3000, giver det selvfølgelig ikke mening at betale tilbage over 5 år.
Forbrgslån til hvad du vil
Er fjernsynet eller computeren gået i stykker, og du står og mangler kr 5000 med det samme, kan et forbrugslån være en udmærket løsning. Her låner du typisk pengene hos sælger, f.eks. Leasy. Det er i deres interesse at du køber varen hos dem, selvom du ikke har pengene i øjeblikket, og derfor har disse firmaer normalt en rimelig fornuftig rente. Igen, kan du spare en del penge ved at holde konkurrenternes tilbud op imod hinanden, og så vælge det bedste.
Forbrugslån – større lån
Hvis du overvejer at købe en ny bil, og skal låne et større beløb, er det et traditionelt forbrugslån du skal have fat i. Det vil typisk være hos din egen bank du kan få den bedste rente, men der er ingen skam i at ringe til de andre banker. Du kan naturligvis også lave et forbrugslån hos bilforhandleren, men læs aftalen grundigt igennem inden du skriver under. Det er vigtigt at have det kølige overblik når du optager lån, da fristelsen for den nye flotte bil kan blive en unødvendigt dyr og sur oplevelse.
Er det drømmehuset du vil låne til, er det endnu vigtigere at du får den rigtige aftale i hus. I forhold til huslån er der en grad af temperament involveret. Det forholder sig nemlig sådan at der er lidt flere valgmuligheder på dette område: Er trygheden vigtigst, så vælger du fast-rente lån, som er uafhængigt af Nationalbankens udlånsrente. Dette er et godt valg hvis der ikke er plads i din økonomi til at renten stiger fra 2,5 til 4%. Har du lidt luft i økonomien er flexlån med variabel rente oftest et billigere lånealternativ. Her følger din rente den generelle markedsrente.
Uanset hvilken type lån du har brug for, kræver det lidt ben-arbejde for at sikre sig den rigtige aftale. Arbejdet er dog lagt rigtig godt ud.