Sidder du låst fast af eksisterende lån, og kan du ikke se lys for enden af tunnelen – så prøv gældsrådgivning.
En god gældsrådgivning består af 3 grundlæggende ting:
1. Gældsanalyse
Med hjælp fra eksperter, kan du få lagt en grundig gældsanalyse, hvor roden til problemet findes og identificeres. Tit er det umuligt selv at se, mens det er nemmere for eksperter der får et kig på din økonomi udefra.
2. Handlingsplan
Når din situation er analyseret, skal der laves en handlingsplan. Handlingsplanen har til mission at få dig ud af dine lån, og tilbage på sporet så hurtigt som muligt
3. Omlægning af lån
Ved omlægning af lån samt forhandlinger, er det muligt at opnå meget store besparelser på dine lån. Får du hjælp af eksperter, kan de klare alle forhandlingerne for dig.
Du kan få vurderet din økonomi af en specialist helt uforpligtende. Klik her og modtag en helt konkret køreplan for at komme videre.
Når gælden bliver et problem
Gæld er generelt et stort problem for mange danskere. Det er nemlig langt de fleste der låner penge til huset, bilen samt andre store investeringer. Gæld kan sagtens være helt problemfrit, men desværre oplever mange at få problemer, hvor økonomien simpelthen løber løbsk, enten på grund af faldende indkomst eller fordi man ikke har holdt styr på økonomien, ved eksempelvis et budget.
Står du selv og har problemer, kan du enten vælge at få styr på tingene selv, men det er de færreste der kan. Derfor anbefaler vi dig at kontakte en professionel, som kan hjælpe dig ned at komme din gæld til livs, via gældsrådgivning.
Lån med kautionist fra Tillidslån og Tando Lån.
Ud af RKI
For mange, består problemet i RKI, hvilket forhindrer mange i at komme videre med deres liv. Løsningen kan evt. være en afdragsaftale eller en gældssanering.
Begge dele kræver professionel rådgivning, for det er ikke lige til. Det kræver først og fremmest et overblik over din økonomiske situation. Vixa giver dig mulighede til at låne med sikkerhed i fast ejendom.
Før du ansøger om et lån, har vi nogle gode råd, som vi anbefaler at du kigger igennem først.
Læg et budget
Inden du låner penge, anbefaler vi at du får lagt et budget for din økonomi. Det behøver ikke være besværligt eller kompliceret, men blot at du får skrevet dine omkostninger og indtægter ind. Undgå at “gætte”, men brug helst tal fra tidligere måneder, så bliver budgettet så præcist som muligt Det er vigtigt at du har balance i dit budget, inden du låner penge. Et lån er ganske fornuftigt til de større ting, som eksempelvis en ny bil, depositum til lejlighed og andre pludseligt opståede omkostninger. Bruger du flere penge på faste omkostninger end du tjener, så er det vigtigt at du får skåret nogle omkostninger væk, ellers vil et lån kun gøre hverdagen sværere. Få hjælp til dit budget – kontakt din bank, eller hent det gratis budgetskema fra Nykredit.
Hold øje med ÅOP
Når du låner penge er renten selvfølgelig værd at holde øje med, men det er mere væsentligt at kigge på ÅOP (Årlige Omkostning i Procent) som altid fremgår hos låneudbyderen, inden du ansøger om lånet. ÅOP indeholder alle omkostninger, hvilket betyder at du har nemmere ved at sammenligne forskellige tilbud på lån. Har du fået flere tilbud på samme lånebeløb og tilbagebetalingstid, skal du vælge lånet med laveste ÅOP, for det er ensbetydende med at det er det billigste lån.
Indhent flere tilbud
Et lån er som ethvert andet produkt, og det handler om at finde det billigst muligt. Derfor er det vigtigt at du får ansøgt om lånet så mange steder som muligt, gerne nogle stykker online samt din egen bank.
En ansøgning er egentlig blot et ønske fra dig, om at få et tilbud på et lån. Det er først når du skriver under på en kontrakt at du er bundet.
En ansøgning er ikke det samme som et godkendt lån, derfor kan du sagtens ansøge flere steder, og derefter blot vælge det billigste tilbud, og takke nej til de andre.